Meer in mijn kracht komen te staan

Wil jij meer in je kracht komen te staan, je persoonlijke drijfveren ontdekken en de controle over je leven terugnemen?

Lees dan deze blog…

Vaak voelen we ons niet sterk, niet genoeg waard of voelt het alsof we geen invloed hebben op ons leven. We denken vaak dat ons leven ons overkomt. We zien het positieve er niet van in en laten ons leiden door onze angsten. Dit is iets waar heel veel mensen (eigenlijk iedereen in meer of mindere mate) mee te maken heeft. Maar we hebben de keuze om zelf de controle terug te nemen, onze drijfveren te ontdekken en meer in onze kracht komen te staan. Alleen soms is daar hulp bij nodig…

Van paardrijden naar (paarden)coaching

Toen ik sinds heel lang weer ging paardrijden en het niet meteen goed ging, omdat ik totaal niet wist wat ik moest doen, voelde het voor mij alsof ik faalde. Ik faalde en had het gevoel nergens goed in te zijn. Ik voelde me waardeloos, alleen omdat het paardrijden niet lukte. Aangezien ik dit bij meerdere dingen had (bijvoorbeeld school), was dit aanleiding om hulp te zoeken. Ik kwam terecht bij twee geweldige (paarden)coaches die me hierbij hebben geholpen…

Mijn ervaring bij Zuidenwind

Ik begon met een vrijblijvend gesprek en al snel liep het gesprek heel makkelijk, het voelde meteen goed. Ik voelde me op m’n gemak en het was meteen erg vertrouwd. Terwijl ik normaal iemand ben die eerst even de kat uit de boom kijkt, begon ik hier al meteen mijn verhaal te doen. Het was dan ook al snel duidelijk dat ik het coaching-traject wilde vervolgen.

Het coaching-traject bij Zuidenwind

De centrale vraag die na het eerste gesprek duidelijk werd, was; wie ik ben en wat ik wil. Het gaat dan vooral om het ontdekken van je identiteit, maar ook je persoonlijke drijfveren. Wat motiveert je? En wie ben je als persoon? Deze vragen hebben me dan ook dichter bij mezelf gebracht en dit is dan ook de reden dat ik veel over mezelf heb geleerd.

DISC-Analyse

Als eerste kreeg ik een DISC-analyse om meer inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en valkuilen. Door middel van de DISC-analyse kun je zien, welke kleur(en) het meest dominant zijn en deze kleuren hebben bepaalde kenmerken die iets zeggen over je persoonlijkheid. In de DISC-analyse kwam er bijvoorbeeld bij mij uit dat ik erg perfectionistisch ben, veel informatie nodig heb voordat ik een beslissing maak en ik niet snel om hulp vraag omdat ik een ander niet wil belasten. Er was misschien zelfs ook nog de overtuiging dat ik het niet waard ben om hulp te krijgen of dat ik het niet verdien. Ik moest dus zeker over een drempel heen om de hulp te vragen die ik heb gekregen, maar dit was het uiteindelijk zeker waard!

Paard-en-Coaching

Nadat ik de DISC-Analyse en de bespreking hiervan had gehad, had ik meerdere gesprekken en paard-en-coaching om nog dieper te gaan. Bij de paarden komen vooral onbewuste dingen naar de oppervlakte die voor mensen niet zo makkelijk te zien zijn. Paarden kunnen aan je houding zien, hoe jij diep van binnen bent, wie jij bent als je geen oordelen (over jezelf) hebt en wat dus vaak nog verscholen ligt onder de oppervlakte. Vaak komt dit doordat er bepaalde overtuigingen zijn waardoor we nog niet volledig onze authentieke zelf zijn. Door deze overtuigingen staan we nog niet in onze kracht.

Controle nemen en persoonlijke drijfveren

Dit coaching-traject heeft me dus zeker geholpen om meer inzicht in mezelf te krijgen, vaak doordat ze de goede vragen stellen en ze geven je vooral ook de ruimte. Ze oordelen niet en stemmen zich af op jou als persoon. Ik ben steeds meer de controle gaan nemen over mijn leven en weet beter wat mijn persoonlijke drijfveren zijn. Ook al denk ik dat jezelf beter leren kennen en ZIJN en erachter komen wat je persoonlijke drijfveren zijn, een blijvend proces is dat nooit echt stopt. Deze coaches hebben me zeker een heel stuk op weg geholpen. Zeker de moeite waard dus!

Dus heb je hulp nodig met de controle over je leven terugnemen, je persoonlijke drijfveren ontdekken, meer in je kracht komen te staan of wil je gewoon meer over jezelf te weten komen en meer inzicht krijgen in je kwaliteiten en valkuilen. Kortom ontdekken wie je bent en wat je wil.

Kijk dan eens hier: https://www.zuidenwind.eu/

Sharing is caring!

2 gedachten over “Meer in mijn kracht komen te staan”

Plaats een reactie