Neem de controle over je leven

Vaak zijn we er niet bewust van dat we de controle over ons leven verliezen. We staan niet meer in onze kracht en doen vooral mee met de massa. We volgen in plaats van dat we de leiding nemen. De leiding over ons eigen leven, want daar begint het allemaal…

Wat bedoel ik eigenlijk met de controle nemen over je leven?

De controle nemen over je leven zie ik als de basis voor een gelukkig leven. Een leven waarin jij de baas bent, ongeacht de mening van anderen. Een leven waarin je je niet laat leiden door anderen, maar door jezelf. Een leven waarin je je niet laat leiden door je angsten, maar door je intuïtie. Een leven waarin je je niet laat leiden door oude patronen, maar door nieuw bewust uitgekozen patronen die echt van jou zijn. Dat is de controle nemen over je leven.

Dit is de weg…

Om de ‘road’ van je leven te kunnen bewandelen, moet je beginnen met de controle over je leven terug te nemen. Vaak is ons dit afgenomen, omdat we ons hechten aan de mening van anderen, ideeën van de maatschappij over hoe je leven hoort uit te zien of andere patronen die we op jonge leeftijd hebben meegenomen. Zoals studeren en daarna een ‘hoge’ functie bekleden. Vaak passen deze patronen of ideeën niet eens bij ons, ze komen vrijwel altijd van anderen.

– Het kan trouwens zo zijn dat jij het met deze ideeën eens bent, maar dat weet je alleen als je er ten eerste bewust van bent dat deze patronen of ideeën er zijn –

Dat is dan ook de reden waarom je ergens de kracht vandaan moet halen om je daar tegen te keren zodat je je eigen weg kunt bewandelen. Deze kracht komt uit jezelf, want alleen zo kun je de controle en leiding over je leven terug nemen. Dit is trouwens ook de basis om leiding te geven aan anderen, maar het begint altijd bij jezelf.

Dit bedoel ik niet met de controle nemen

Met de controle over je leven nemen, bedoel ik niet alles moeten controleren of precies weten wat er gaat gebeuren als je een bepaalde beslissing neemt. Er moet ook nog ruimte zijn voor het onbekende, het niet weten. Want je kunt nou eenmaal niet alles precies van tevoren weten en soms gaan dingen anders dan verwacht. Dus om de controle over je leven te pakken, bedoel ik niet dat je je hele leven moet controleren. Je moet echter wel de leiding nemen. Je moet daarvoor dus kunnen loslaten dat dingen niet altijd gaan zoals je precies zou willen.

Misschien een beetje paradoxaal, maar… om de controle over je leven terug te nemen, moet je de controle leren loslaten. Je moet de controle loslaten over hoe dingen gebeuren en wat er precies gaat gebeuren. Je moet risico’s (hoe klein ook) durven nemen en je er niet door laten afremmen. Anders heb JIJ immers niet de leiding, maar laat je je leiden door angst. Angst voor het onbekende. Angst om te falen. Of angst voor de mening van anderen.

Wil jij de controle over je leven terug nemen, je angsten overwinnen, je passie ontdekken en je mooiste leven gaan leven? Kortom de beste versie van jezelf worden? Lees dan dit ebook. Je krijgt daarnaast ook 10 Mindset Lifehacks voor een gelukkiger leven.

Sharing is caring!

6 gedachten over “Neem de controle over je leven”

Plaats een reactie