De weg naar ons zielsverlangen

Wat is het dat je ten diepste verlangt? Wat wil je graag doen en wat staat er nog in de weg? Wie moet jij ZIJN om dat wat je verlangt in de praktijk te brengen? Dat zijn allemaal vragen die ons leiden naar onze weg, onze ‘road for life’. Net als angst, is ook verlangen een goede raadgever. Een raadgever die ons leidt op onze weg.

De vraag die bij je op zou moeten komen

De vraag/vragen die bij ons op zou(den) moeten komen, zodat je je eigen weg kunt bewandelen is; wat maakt mij blij? Waar word ik gelukkig van? Wat verlang ik ten diepste? Deze vragen brengen ons dichter bij onszelf. De vraag gaat dan ook om wat JIJ verlangt. Niet de maatschappij. Niet andere mensen. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om dit te doen, omdat we willen voldoen aan de verwachtingen van andere mensen en we willen anderen niet teleurstellen. Echter, betekent dit niet dat je aan deze verwachtingen hoeft te voldoen, aangezien dit vaak ten koste gaat van je eigen geluk.

Ik kan me voorstellen dat het soms moeilijk is om hier onderscheid tussen te maken (tussen het verlangen van onszelf en het verlangen opgelegd door anderen). Omdat we ons hele leven lang te horen hebben gekregen dat we dit moeten doen en dat dat ons gelukkig zou moeten maken. Het zijn overtuigingen die diep in ons geheugen staan gegrift. Zo diep dat we geloven dat het onze eigen verlangens zijn. Dat maakt dat we ons hebben afgesloten van onszelf en onze eigen verlangens. Het verlangen van de ziel. We staan niet meer in verbinding met onszelf. Niet meer in verbinding met onze ziel.

Maar hoe maak je dan dat onderscheid?

Hoe weet je dan wat je ware verlangens zijn en hoe kun je daarachter komen? Hoe maak je het onderscheid tussen de verlangens van jezelf en de verlangens opgelegd door anderen? Ik denk dat we daarvoor diep in onszelf moeten graven, want alleen JIJ weet het antwoord op deze vraag. Dat kan niemand anders voor jou invullen. Verder kun je je afvragen waar de verlangens die je nu al hebt, mogelijk vandaan kunnen komen. Daarnaast kun je dit testen door het verlangen te volgen en te kijken of het jou werkelijk gelukkig maakt. Of maakt het anderen gelukkiger dan het jou gelukkig maakt?

Verlangen als leidraad

Het verlangen van de ziel volgen, kunnen we ook zien als een manier om de controle over ons leven terug te nemen. Als jij namelijk dat verlangen volgt, ongeacht je angsten, volg je dat wat jou gelukkig maakt. En is dat niet ook het hele doel van de controle nemen over je leven? Dát doen wat je zo graag wil, ongeacht je angsten en onzekerheden. Dát doen wat je dichter bij jezelf brengt, dát doen wat bij jou hoort en dat is ook vaak waar je talenten liggen. Daarom is je verlangen als leidraad nemen zeker geen slecht plan. Het is immers het plan van je ziel.

Zie daarom je ‘road for life’, als je ‘road’ naar je verlangen.

Succes met het volgen van deze mooie weg!

Als je meer wil weten over je verlangen volgen en hoe je dat kan doen, dan raad ik je dit boek aan; The Desire Factor. Heel mooi boek over hoe je je verlangens in de werkelijkheid manifesteert. Elk verlangen kun je namelijk manifesteren in de fysieke realiteit.

Sharing is caring!

Plaats een reactie